Outplacement voor ervaren werknemers

Outplacement overkomt u niet elke dag. Daarom is het fijn als u zich goed kunt oriënteren en advies krijgt. De eerste stap is om informatie in te winnen. Hieronder vindt u een overzicht wat een outplacementtraject zo al kan inhouden en wat het kost. Wilt u meer weten, dan kunt u ons bellen. We staan u altijd graag te woord. We hebben veel ervaring en kunnen u persoonlijk adviseren over uw situatie. 

Waarom 50+ Carrière?

50+ Carrière is een gespecialiseerd outplacementbureau voor werknemers van 50 jaar of ouder. We zetten onze expertise al sinds 2004 voor u in en kennen de mogelijkheden van 50+ werknemers op de arbeidsmarkt. Iedereen die wil, komt aan het werk! Wij helpen de onterechte beeldvorming over 50+ om te vormen naar een positief beeld.

50+ Carrière heeft een landelijke spreiding. Onze loopbaancoaches zijn zelf allen 50+ en ervaren. Ze hebben een sterk regionaal netwerk. Voor het profiel van onze coaches en hun referenties, klik op uw regio op de kaart van Nederland en laat ons weten of u wilt komen kennismaken. 

Tarieven en doorlooptijd

We geven u hieronder een idee van een drietal trajecten en bijbehorende tarieven, exclusief btw. Wat uw wensen of budget ook zijn, bel ons of kom vrijblijvend kennismaken, dan bespreken we met u onze mogelijkheden. Want alles wat we doen is maatwerk en persoonlijk. 

Voorkom onnodige belastingen

Voorkom BTW en extra loonbelasting. Als u besluit uw transitievergoeding aan uzelf uit te laten keren om vervolgens later te beslissen over een van-werk-naar-werk traject, doet u uzelf te kort. U betaalt onnodig veel loonbelasting over uw transitievergoeding en ook nog BTW over uw traject. Uw werkgever had de 21% BTW kunnen verrekenen. 

Traject 'Aan de slag'

Voor wie?

Het traject 'Aan de Slag' is voor de ervaren werknemer die over het algemeen weet wat hij of zij wil en waar hij of zij goed in is en verwacht daar in verder te gaan. Maar lang zonder werk zitten wil niemand. 

 • Want wat was de laatste keer dat u solliciteerde?
 • Kent u uw talenten en competenties?
 • Hoe presenteert u zichzelf overtuigend?
 • Hoe goed is uw netwerk?
 • Waar vind ik de juiste vacatures?  

Traject 'Verdieping'

Voor wie?

Het traject 'Verdieping' is voor de ervaren werknemer die of een carrièrewending voor ogen heeft en ondersteuning kan gebruiken om te achterhalen hoe hij of zij daar komt of voor degene die niet goed weet wat hij of zij wil, maar wiens huidige functie tot de minst voor de hand liggende opties behoort.

Voor dit soort situaties kan verdieping wenselijk zijn:  

 • Wat heeft mijn loopbaan mij gebracht?
 • Hoe ben ik omgegaan met veranderingen?
 • Wat drijft mij en hoe functioneer ik?
 • Wat zijn mijn ambities qua werk en opleiding? 
 • Wat past bij mij? 

Traject 'Van A tot Z'

Voor wie?

Het traject 'Van A tot Z' is voor de ervaren werknemer die door bepaalde oorzaken onzeker is over het vervolg van zijn of haar loopbaan. Het kan zijn door een vervelende ontslagsituatie, een privésituatie, ziekte, een langdurig dienstverband in dezelfde functie, weinig opleiding, etc.

Maar ook dan komen mensen weer aan het werk. Ze krijgen vertrouwen door bijvoorbeeld terug te vallen op successen uit het verleden en prestaties waar ze trots op zijn. 

Voor sommige situaties kan begeleiding van a tot z wenselijk zijn:  

 • Wat wil en kan ik allemaal?
 • Wie zit er op mij te wachten? 
 • Hoe kan ik voorkomen dat ik straks weer een baan moet gaan zoeken? 
 • Waar is vraag naar die bij me past?

Het 50+ Carrière team

Outplacement resultaten

De outplacementbegeleiding van ervaren werknemers door 50+ Carrière is anno 2023 zeer succesvol. We zien dat werkgevers de door u geboden ervaring extra waarderen. Ook bieden deze tijden kansen aan ervaren werknemers om hun loopbaan een andere richting te geven. De mogelijkheden zijn er. 

0
Klanttevredenheid

In vijf stappen naar een nieuwe baan

Hieronder nemen we u graag mee in de vijf stappen die we met u zetten om aan het werk te komen en te blijven. En misschien overbodig om te zeggen, maar we vinden uw privacy erg belangrijk. Uw digitaal coach dossier is 100% AVG proof en over uw traject gaat niets naar de opdrachtgever zonder uw toestemming.   

Image
1

Kennismaken met uw coach

In het persoonlijke kennismakingsgesprek met uw coach bespreekt u uw situatie en wat uw wensen, behoefte en verwachtingen zijn. U krijgt een idee van onze mogelijkheden. Na de kennismaking schrijven we voor u een plan op maat.

Onze persoonlijke coaching vindt plaats plaats op het kantoor van de coach met gepaste afstand, maar kan deels ook online. Daarnaast kunt u deelnemen aan de 50+ Carrière workshops Netwerken naar werk met Linkedin en Solliciteren anno 2021.

U krijgt bij de start van uw traject toegang tot uw loopbaanportaal en de 50+ Carrière werkmap met informatie en opdrachten die u helpen om weer aan het werk te komen. 

Image
2

Aan de slag met uw zelfvertrouwen

Als het nodig is, besteden we aandacht aan de verwerking van het ontslag. Soms is dat op een onplezierige manier verlopen. Mocht u onzeker zijn over uw baankansen in de toekomst, dan is dat niet vreemd, maar kunnen wij u laten zien dat iedereen die wil aan het werk komt.

Er kunnen bij u innerlijke (soms onbewuste) overtuigingen zijn die belemmerend werken. U leert in positieve zin denken over ouder zijn en we helpen u er meer kwaliteiten, kracht, wijsheid en ervaringen in te ontdekken.

We halen uw successen uit het verleden, kwaliteiten en werk- en levenservaring naar boven. Dat is de basis om op voort te bouwen. We staan stil bij de positieve perceptie van ervaren werknemers op de werkvloer.  Ook zult u aangenaam verrast worden over de kracht van uw eigen netwerk.

3

Focus met een kansrijke zoekrichting

De bepaling van uw zoekrichting is essentieel om aan het werk te komen en te blijven. Hoe meer focus, hoe beter. U komt eerder in gesprek met de juiste werkgever. 'Breed' de markt op gaan, heeft weinig zin. 

We kijken naar wat u kan, uw competenties en vaardigheden en wat u geleerd heeft. Tevens krijgen we inzicht in waar mogelijke ‘stressfactoren’ kunnen optreden. We benoemen de “loopbaanwaarden”. “Wat wil ik?” en “Wat past bij mij?” en bespreken de te nemen stappen.

De zoekrichting is pas compleet als er goed gekeken is naar de arbeidsmarkt. Welke mogelijkheden zijn er voor u? De zoekrichtingsfase eindigt met het opmaken van het persoonlijke zoekprofiel en deze kunnen verwoorden in de 'Elevator Pitch'. 

Image
4

Arbeidsmarktbenadering en netwerken

Zodra de zoekrichting duidelijk is, starten we met de arbeidsmarktbenadering. De begeleiding is erop gericht om netwerk- en sollicitatiegesprekken voor te bereiden, te voeren en te evalueren. 

In de huidige arbeidsmarkt is het essentieel dat u zorgt dat relevante mensen u kennen en u een baan 'gunnen'. U zult aangenaam verrast worden over de kracht van uw eigen netwerk. 

We ondersteunen met het opstellen van uw CV, Linkedin-profiel en motivatiebrief.

Sollicitaties bereiden we voor zodat u vol vertrouwen het gesprek in gaat. 

Image
5

Resultaat en Borging

Iedereen die wil, komt aan het werk. En wanneer u weer aan het werk bent, houden we contact om uw nieuwe baan te bestendigen. 

Mail ons voor advies of een vrijblijvende kennismaking.

U kunt ook bellen. We staan u graag te woord.