50+ Carrière

Outplacement & loopbaanbegeleiding

Outplacement voor ervaren werknemers

vestigingen

Vrijblijvend kennismaken

De grootste kansen op het vinden van werk liggen binnen uw eigen regio. Vandaar dat u eerst kennis maakt met een van onze coaches bij u in de buurt. In het kennismakingsgesprek bespreekt u uw wensen en mogelijkheden en welk resultaat u wilt bereiken. U krijgt een idee over uw traject en wat wij kunnen doen.

 

Waar kunt u ons vinden?

50+ carrière heeft 25 coaches en is gevestigd op 20 lokaties, dus ook bij u in de regio. Op de contactpagina kunt u doorklikken naar uw regio en krijgt u een beeld van uw coach bij u in de buurt en zijn / haar referenties. Of bel ons kantoor op 020-6731582 voor persoonlijk advies. 

 

160126 11Coaches

In vier stappen naar ander werk:

 1. Vertrouwen in uw eigen kunnen en mogelijkheden. 
 2. Focus op een kansrijke zoekrichting. 
 3. Intensieve arbeidsmarktbenadering en netwerken. Succesvol gesprekken voeren.
 4. Aan de slag blijven, coaching on the job

 

1) Vertrouwen

Na het kennismakingsgesprek met uw coach en akkoord op uw plan van aanpak gaan we aan de slag. In de eerste fase kijken we met u naar uw mogelijkheden en halen successen uit het verleden en uw kwaliteiten naar boven. Dat is de basis om op voort te bouwen. We staan stil bij de perceptie en kracht van leeftijd op de werkvloer en in de maatschappij. Er kunnen bij u innerlijke (soms onbewuste) overtuigingen zijn die belemmerend werken.

 

2) Zoekrichting

richting

De bepaling van uw zoekrichting is essentieel om aan het werk te komen en te blijven. Hoe meer focus, hoe beter. 'Breed' de markt ingaan heeft geen zin.

 • We kijken naar wat u kan, uw competenties en vaardigheden en wat u geleerd heeft. Tevens krijgen we inzicht in waar mogelijke ‘stressfactoren’ kunnen optreden. Dan benoemen we de “loopbaanwaarden”. “Wat wil ik?” en “Wat past bij mij?” en bespreken we de te nemen stappen.
 • De zoekrichting is pas compleet als er goed gekeken is naar de arbeidsmarkt. Welke mogelijkheden zijn er voor u?
 • De zoekrichtingsfase eindigt met het opmaken van het persoonlijke zoekprofiel en deze kunnen verwoorden in de 'Elevator Pitch'. 

 

3) Arbeidsmarktbenadering en netwerken

network 1989147 1920

Zodra de zoekrichting duidelijk is, starten we met de arbeidsmarktbenadering. De begeleiding is erop gericht om netwerk- en sollicitatiegesprekken voor te bereiden, te voeren en te evalueren. In de huidige arbeidsmarkt is het essentieel dat u zorgt dat relevante mensen u kennen en u een baan 'gunnen'. U zult aangenaam verrast worden over de kracht van uw eigen netwerk. En dat bereikt u door te netwerken en een actieve benadering van de arbeidsmarkt.

 • We zoeken niet alleen naar gepubliceerde vacatures. 'Anders' zoeken opent nieuwe mogelijkheden. We benaderen organisaties die openstaan voor mensen met ervaring.
 • We ondersteunen met het opstellen van uw CV, Linkedin-profiel en motivatiebrief.
 • We plannen acties om relevante netwerken op te sporen en uit te bouwen.
 • We ondersteunen bij het effectief inzetten van social media zoals Linkedin. 

Workshops netwerken en Linkedin

netwerken

In deze workshop waar deelnemers veel van elkaar leren, wisselen theorie en praktijk elkaar af. De workshop wordt gegeven op een centrale lokatie in Nederland door een ervaren trainer van 50+ Carrière aan circa 10 tot 15 deelnemers. 

 

4) Coaching on the Job

U blijft binnen ons netwerk en kunt gebruik maken van coaching ter bestendiging van uw nieuwe baan.

 

Resultaat

businessmanOnze aanpak is specifiek op u als ervaren werknemer toegesneden. We kennen de arbeidsmarkt en weten hoe en bij welke werkgevers u binnen kunt komen. Honderden werknemers zijn sinds 2004 door 50+ Carrière naar ander werk begeleid (Score 8,5). Op de profielpagina's van onze coaches treft u de meest recente referenties. 

 

Tarief en looptijd van uw traject

 • De kosten van een traject worden bepaald door uw begeleidingsvraag en budget. Alles wat we doen is maatwerk. Laat u zich door ons persoonlijk adviseren. 
 • Voorkom BTW en extra loonbelasting. Als u besluit uw transitievergoeding aan uzelf uit te laten keren om vervolgens later te beslissen over een van-werk-naar-werk traject, doet u uzelf te kort. U betaalt een hoog percentage loonbelasting over uw transitievergoeding. En uw werkgever kan de 21% BTW verrekenen. U niet. 
 • De looptijd van een traject varieert van 3 tot 6 maanden.  

 

CONTACT