50+ Carrière

Outplacement & loopbaanbegeleiding

foto Tineke

Tineke Hooijsma

 

Tineke Hooijsma is sinds 2008 werkzaam als zelfstandig loopbaancoach en HRM-professional. Daarnaast werkt zij bij de overheid als HRM-adviseur. Ook is zij aangesloten bij Werken in Friesland als loopbaancoach. 

De manier van werken van Tineke is praktisch en arbeidsmarktgericht. Zij gebruikt met succes de methode van Savickas om grondig te ontdekken waar uw talenten, kwaliteiten, passie en bevlogenheid liggen en dat samen met u te vertalen naar een passend loopbaanperspectief. Daarnaast ontdekt u ook waar uw belemmeringen en valkuilen liggen. Verder maakt zij gebruik van de Werkenergieanalyse, om stress- en energiebronnen in kaart te brengen.

Creëren van beweging en vernieuwing geeft haar energie! Tineke is ervan overtuigd dat er meer mogelijk is dan je denkt. Met de Werkenergieanalyse helpt zij werknemers om hun bevlogenheid en daarmee vitaliteit en duurzame inzetbaarheid te verhogen. U krijgt snel inzicht in uw energie- en stressbronnen binnen uw werk of organisatie en dat helpt bij het vinden van een ander (loopbaan) perspectief. Dat kan binnen de organisatie zijn, maar ook daarbuiten. 

Tineke legt gemakkelijk contacten, zoekt verbinding, vindt kansen in haar netwerk en weet mensen mee te krijgen. 

Logo Noloc Erkend Loopbaanprofessional

Tineke heeft na haar HBO opleiding Personeel en Arbeid richting Loopbaanadvisering en re-integratie, de Post-opleiding tot Loopbaanadviseur gevolgd bij NCOI. Daarna heeft zij een opleiding tot trainer gevolgd. Verder volgt zij ieder jaar de nodige bijscholingstrainingen. Tineke is NOLOC-gecertificeerd.

Als (interim) HR business partner adviseert Tineke bedrijven over het belangrijkste kapitaal in hun onderneming, de medewerkers. 

Woorden die bij Tineke passen: verbinden, netwerken, energiek, bevlogen, meedenken, adviseren, relatie, overtuigend, communicatief sterk, oplossingsgericht, ondernemend, flexibel, praktisch. 

 

Klanten over Tineke: 

  • "Tineke heeft me professioneel begeleid. Ze heeft brede kennis en heeft me enorm ondersteund, m.n. daar waar ik niet in mezelf geloofde. Bovendien is ze een netwerker. Zo had ik al snel een eerste netwerkgesprek en kon ik als vrijwilliger aan de slag op een azc school (ondersteuning leerkrachten tijdens de les).
    Het resultaat van het loopbaantraject was boven verwachting: een andere functie in een andere bibliotheek, een netwerk cv dat goed bij me past en daarnaast een nieuwe parttime baan als thuisbegeleider bij een thuiszorg instelling."(Jozien)
  • "Ik heb van Tineke baan naar baan begeleiding gehad toen ik bij mijn werkgever op de nominatie stond om ontslag te krijgen. Tineke heeft met mij een duidelijk plan opgesteld om een andere baan te vinden.
    Zij heeft o.a. haar netwerk ingeschakeld voor gespreken, hierdoor heb ik ervaring op kunnen doen voor latere sollicitatie gesprekken."(Elisabeth)

Mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

telephone icon red058 - 2038003