Prettig kennis te maken

Onze outplacement- en loopbaancoaches voor Amsterdam zijn Jan Willem van Sandick, Laura Hessels en Petra van Schagen. Hieronder geven wij graag een eerste indruk en overzicht van hun referenties. Dan heeft u alvast een beeld van uw coach. 

U kunt ons centrale nummer 085-30 35 317 bellen en vragen naar Jan Willem van Sandick, Laura Hessels of Petra van Schagen. Een van onze medewerkers staat u graag te woord voor een eerste advies, terugbelverzoek of in te plannen kennismaking.  

Jan Willem van Sandick

Jan Willem is een zeer ervaren loopbaancoach en kan putten uit een jarenlange, brede ervaring in bedrijfsleven en overheid, vanuit meerdere rollen als accountmanager, in-company trainer-adviseur en tot voor kort als manager/ondernemer in zijn eigen bedrijf.

'Door werkelijk te weten wat je wil, ga je met meer vertrouwen het gesprek aan'

Vanuit -indertijd- de studies Psychologie en Bedrijfskunde, en meer recente vakopleidingen, maar ook vanuit praktijkervaring en intuïtie begeleidt Jan Willem mensen zoals u diepgaand om loopbaan- en levenskeuzes te maken die echt passen. Daarbij zet hij diverse loopbaanopdrachten, tests (indien nodig) en gespreksoefeningen in om u het inzicht te geven wat helpt uw loopbaan goed voort te zetten. 

Image

50+ Carrière klanten over Jan Willem

 • "Ik ben zeer tevreden over hoe Jan Willem mij heeft begeleid. Het was in het begin zoeken. Zeker voor mij omdat ik eerst ui een behoorlijk dal moest komen. Jan Willem heeft mij de tijd gegeven om samen met hem daar aan te werken en door heel consequent steeds te herhalen wat mijn sterke punten zijn, waar ik aan kon werken, hoe ik mijn sollicitatie brieven beter kon formuleren en uiteindelijk daardoor ik zelf steeds zekerder werd over mijzelf. Ik vind met name de rust en de persoonlijke benadering van Jan Willem zeer prijzenswaardig en hij heeft mij geholpen om te staan waar ik nu sta!" (Monique)

 • "Worstelend uit een burn-out had ik een duidelijke hulpvraag: hoe kan ik voorkomen dat ik weer in dezelfde val stap. In eerste instantie had ik deze hulpvraag tijdens mijn burn-out bij een psycholoog neergelegd. Het resultaat was niet naar de tevredenheid. Bij Jan-Willem zijn we tot de kern gekomen. Een van de laatste sessies werd een eye opener. Klankborden, reflecteren, vragen, luisteren. En dit alles met af en toe een vleug humor. Ik voel me rustiger en grijp nog regelmatig terug naar alles wat we tijdens de sessies hebben besproken. Mijn grote dank voor deze geweldige begeleiding waarbij ik een soort  periodiek 'onderhoudsgesprek' wel zou waarderen aangezien de kans op terugval op de loer ligt".
  (Annemieke). 

 • "Ik ben uiterst tevreden over mijn coach Jan Willem. Hij heeft me bijzonder veel geholpen en was altijd positief, maar gelukkig ook kritisch. Hij heeft me gesterkt in mijn inzicht in mezelf en ook in mijn zelfvertrouwen. Ik kon daarbij altijd op hem rekenen. Hij werkt vanuit een grote toewijding, vanuit een hulpvaardige rol en vanuit een grote mate van professionaliteit. Behalve dat ik veel van hem heb geleerd heeft hij ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de teksten van mijn sollicitatiebrieven, en daar nam hij altijd de tijd voor, ook in het wekkend. Bovendien is Jan Willem een heel aardig en integer persoon. Verder vind ik het 50+ concept heel goed en zinvol. Wij als 50+ -ers hebben toch te maken met andere zaken en ook andere gevoelens dan de jongeren."  (Edith)

 • "Ik vond het een zeer fijn traject, de coach richtte zich echt op mijn situatie,
  gaf goede oefeningen om me te leren kennen en gaf me zelfvertrouwen door dieper naar blokkades en overtuigingen te kijken. De coach was ook praktisch in het bekijken van mijn CV en brieven voor sollicitaties en netwerkgesprekken. Ik heb door deze coaching relatief snel weer een baan gevonden, wat ik bijzonder vind. Dank voor jullie support!" (Nelleke)

 • "Jan Willem was een enthousiaste en hartelijke coach. Ik heb een goed en vertrouwelijk contact gehad met mijn coach en we konden goed samenwerken aan mijn cv en mijn solicitatie brieven. Het was een fijne ervaring. En heb meer geleerd over het opstellen van een solicitatie brief. En er kwam duidelijk naar voren wat mijn sterke kanten zijn tijdens onze gesprekken. Heb ook meer kunnen verwerken dat ik mijn baan ben verloren. Dus al met al een zeer goede ervaring". (Biba)

 • "Jan-Willem heeft mij uitstekend geholpen, om mijn positie op de arbeidsmarkt te versterken. Mezelf te begrijpen in wat ik wel en vooral ook niet (meer) zou willen en daar dan het maximale uit te halen. Het resultaat: een prachtige nieuwe vaste baan bij een heel fijn bedrijf onder prima voorwaarden. Ik ben Jan-Willem daar erg dankbaar voor! Ik zou iedere 50 plusser die in dezelfde situatie zit als ik zat, jullie aanraden. Jan-Willem, nogmaals bedankt! We houden contact". (Frank)

 • "Veel dank, ik heb een baan en vanaf nu zou ik dit een onderdeel willen maken van mijn denken over werk. NIet alleen als ik werk zoek, maar altijd. Ik heb JW als een zeer prettige coach ervaren, heel empatisch en hij heeft me geholpen mijn zelfvetrouwen te hervinden en doen inzien wat ik kan" (Mark).
 • "Jan Willem is een geweldige coach. Hij is positief, enthousiast, betrokken, sociaal, altijd bereikbaar als nodig. Hij is heel sterk in het analyseren en begrijpen van situaties. Waarna je beter begrijpt hoe je je voor kunt bereiden op vergelijkbare situaties. Waar Jan Willem mij erg mee geholpen heeft is me zeer intensief voor te bereiden op gesprekken. Door in kaart te brengen welke “problemen” er zijn binnen deze specifieke organisatie / baan, vervolgens te bepalen welke kwaliteiten die ik heb, ingezet kunnen worden in die situatie, (wat kan ik oplossen) kon ik me veel beter voorbereiden op gesprekken. En met succes!" (Ilona).

 • "Het resultaat was voor mij uitstekend. Ik wist niet wat me te wachten stond en ben er open ingegaan. Het resultaat was voor mij niet een baan of iets dergelijks. Meer het traject zelf om te ontdekken wat ik nou echt wil. Ben ik diegene die ik denk te zijn. Meer naar mijn hart op zoek welke passie mij het meeste waard is. Door dit traject ben ik wederom bevestigd dat mijn koers, welke dat ook is, als ik die met mijn benadering en enthousiasme doe altijd slaagt. En dat heeft een mens zo nu en dan nodig, bevestiging. Jan Willem heb ik meerdere malen bedankt en vooral een gecomplimenteerd met zijn fijne manier van feedback geven. Door zijn inzicht en empathie heeft hij altijd de juiste bewoording paraat. Dankzij onze klik hebben we nog steeds contact, het traject was al ruim afgelopen. We hebben nog steeds contact en dat zegt wat over zijn manier van werken, hij blijft betrokken en geïnteresseerd naar je. Dat maakt hem een geweldig mens en goede coach. Succes allen samen en wie weet tot ziens. Ik zal Jan Willem zeker voordragen als iemand daar behoefte aan heeft". (Met vrolijke groet, André)

 • "Zeer zorgvuldige begeleiding en ingaan op persoonlijke vraagstukken qua inhoud en proces.Veel inlevingsvermogen betreft de situatie waarin ik verkeerde en goed en flexibel omgegaan met alles wat zich voordeed. Ik heb veel steun en aandacht en motivatie ervaren tijdens het traject wat mij stimuleerde om ook in moeilijke. momenten verder te gaan" (Kerstin).

 • "Ik ben zeer tevreden over de begeleiding die ik van Jan Willem kreeg. Ik had meteen een klik met Jan Willem en ben tot de dag van vandaag blij dat ik voor hem koos (had een intake gesprek met 2 andere bureaus)." (Michèle).

 • "Hartelijk dank voor de begeleiding door Jan Willem van Sandick. Ik heb het traject met plezier en succes doorlopen en ben er zeer mee geholpen!" (Jerry).

 • "Het altijd kunnen mailen en dan snel antwoord krijgen heb ik als zeer nuttig/prettig ervaren. Ik had liever afspraken/sessies van een uur gehad. Afspraken van beide kanten uit korte tijd van tevoren kunnen veranderen vond ik zeer relaxed. Dit traject vond ik zeer prettig en ik zal ook zeker mensen aanraden ook bij jullie een traject te volgen". (Paula).

 • "Ja, ik ben blij met hoe ik er nu voorsta. Ik heb een baan die welliswaar officieel een 'demotie' is maar waar ik heel blij mee ben omdat het NU is wat ik WIL, blij van wordt en straks misschien weer gaat bieden wat ik ook KAN" (Mariska).

 • "Ik heb de begeleiding als zeer warm, prettig en waardevol ervaren. Het heeft geholpen snel weer in balans te komen en daardoor een baan te verwerven" (Arnold)

 • " Ik heb een leuke nieuwe baan! De flexibele opstelling van de coach was heel plezierig. Het was echt maatwerk. Tijdens het traject wisselden de omstandigheden en vooruitzichten regelmatig. De coaching werd daar op mijn verzoek op een fijne manier op aangepast. Ook altijd (!) snelle reactie op mijn tussentijdse feedback-vragen was heel plezierig en nuttig!" (Jolanda).

Drs. Laura Hessels

Laura heeft een jarenlange en veelzijdige achtergrond opgebouwd in loopbaancoaching in combinatie met werving & selectie en outplacement bij diverse commerciële bureaus, in het bedrijfsleven en in de zorg.

Als je ten diepste weet wie je bent en wat je te doen hebt, dan is dat een enorme voorsprong in de zoektocht naar een nieuwe baan. Laura is ervan overtuigd dat het er niet om gaat om jezelf te moeten verkopen aan een nieuwe werkgever; het gaat erom dat je van binnenuit voelt wie je werkelijk bent, wat je echt wilt en toevoegt. Een passend CV en een authentiek sollicitatiegesprek volgen dan vanzelf.

'Ik zie nog steeds te vaak dat we onszelf thuislaten als we naar ons werk gaan.'

Opgeleid als Communicatieadviseur en Coach bij de School voor Coaching met het Stir keurmerk, aangevuld met diverse trainingen en een flinke dosis levenservaring begeleidt Laura ervaren werknemers bij het zetten van hun volgende stap in hun loopbaan en hun persoonlijke ontwikkeling.

Sinds 2013 is zij gecertificeerd voor de DISC Gedrag- en Drijfveren analyse van TTI Succes Insights. Deze zet Laura desgewenst in, naast diverse loopbaanopdrachten, gespreksoefeningen en andere werkvormen om uw zelfinzicht te vergroten.

Image
Image

Referenties van Laura

 • " Ik heb aan Laura veel steun gehad, zeker in het begin van het traject. Zonder Laura was ik zeker niet zo ver gekomen. Het gaat nog even duren voor ik kan gaan beginnen maar dat kan de pret niet drukken. Heb zin om aan de slag te gaan". (Patricia)

 • "Ik vind Laura heel tof. stelde me op mijn gemak gaf veel tools. Bijzonder plezierige dame om mee te werken" (Carla).

 • "Ik heb zelf mijn baan gevonden, maar ben zeer tevreden over de sessies die ik met Laura heb gehad".  (Martin) 

 • "Laura gaat het gesprek aan met respect, rust, scherpte en zonder waardeoordeel. Maar wel met klare analyses en constructieve feedback. Daarbij houdt ze ook regelmatig een spiegel voor waarin je gedrag en gewoontes ziet die je wel of juist niet verder helpen. Hiermee legt ze feilloos de vinger op de gevoelige plek. Daarnaast is ze gewoon een heel prettig mens bij wie  je je snel op je gemak voelt en met wie je graag het gesprek aan gaat". (Nick)
 • "Laura dook met mij samen de diepte in door gerichte (en soms confronterende) vragen af te wisselen met ruimte voor reflectie. De verschillende werkvormen dragen bij aan nieuwe inzichten en verrassende invalshoeken op bestaande ideeën en overtuigingen waar ik eerder in vastliep. Een fijne samenwerking! "(Anne-Marije)

 • "Laura voelt het goed aan. Ze coacht heel intuïtief en natuurlijk". (Hilde)

 • "Door haar ervaring en sensitiviteit lijkt het wel alsof ze een extra zintuig heeft ontwikkeld op het aanvoelen van diverse werkcontexten en het daarop aansluiten". (Sara)

Petra van Schagen

Petra heeft de afgelopen 20 jaar veel mensen begeleid in allerlei vaak complexe loopbaanvraagstukken zoals outplacement en 2de spoor trajecten, zowel in de profit sector als bij de overheid.

’Afstemmen wat je hoofd wil, luisteren naar wat je hart verteld en dit uitvoeren met je handen’.

Petra is na het afronden van de Hotelschool enkele jaren actief geweest als manager in de horeca in Nederland en tevens in het buitenland. Als leidinggevende had zij altijd meer oog voor de mensen dan voor de cijfers. Omdat de meer diepgaande gesprekken met haar medewerkers haar veel voldoening boden, wilde zij daar meer mee doen en is zij na een tijd overgestapt naar de werving & selectie. Daarbinnen vond zij echter nog niet de verdieping die zij zocht en besloot zij een opleiding te volgen als loopbaanadviseur bij Schouten en Nelissen.

Petra is gecertificeerd loopbaancoach voor de NOLOC, als Stress Burnoutcoach en voor de TMA talentanalyse. Met veel enthousiasme werkt zij vanuit oprechte belangstelling en gerichte interventies samen met jou naar een passend resultaat.

’Belangrijker dan wie je volgt, is wie naast je wandelt!’

Petra maakt gebruik van haar eigen omvangrijke netwerk en weet mensen enthousiast te maken om hun netwerk beter te benutten, ook door het gebruik van LinkedIn of andere social media. Als het maar bij je past en dichter bij je doel brengt.

Image
Image