50+ Carrière

Outplacement & loopbaanbegeleiding

Re-integratie 2de spoor

 

Re-integratie naar een baan nu en in de toekomst

50+ Carrière ondersteunt werkgevers en werknemers met het re-integratie 2de spoor traject. Onze doelstelling is ervaren werknemers aan het werk te krijgen en te houden. In onze trajecten staat de werknemer en zijn/haar loopbaanvervolg centraal. De re-integratie-coaches kennen de regelgeving van de Wet Verbetering Poortwachter en kaders van het UWV. 

 

De eerste stap 

De eerste stap na de aanmelding is het opvragen van informatie zoals de Functie Mogelijkheden Lijst (FML), de visie van de arbeidsdeskundige, belastbaarheid, etc. In het daarop volgende intakegesprek met werkgever en werknemer krijgen we een beeld van de mogelijkheden van u als werknemer en het te volgen traject. We vragen door over het verloop van re-integratie spoor 1 en 1b en de visie van de arbeidsdeskundige. We verstrekken aan werknemer en werkgever ons privacyreglement. 

 

Re-integratieplan

50+ Carrière stelt binnen twee weken na de intake met de werknemer en na telefonisch consult met de arbeidsdeskundige een re-integratieplan op dat op instemming moet kunnen rekenen van de werkgever en werknemer. 

 

Zoekrichting en arbeidsmarktbenadering

Cover werkboek

We starten met het geven van een beeld van de mogelijke perspectieven en maken de werknemer bewust van zijn rol. We bieden begeleiding om het vertrek, indien nodig, te verwerken. Ter bepaling van de zoekrichting kijken we naar de FML, competenties en vaardigheden. 

De arbeidsmarktverkenning en -benadering start zo snel mogelijk, mits passend in de visie van de arbeidsdeskundige en de FML. De werknemer en coach komen twee keer per maand bij elkaar. Met behulp van de 50+ Carrière werkmap zetten we afhankelijk van de individuele vraag de onderstaande acties uit: 

  • We werken aan het vertrouwen. Er zijn kansen op de arbeidsmarkt. Positieve ervaringen halen we naar voren. We weten waar ervaren werknemers beter in zijn dan hun jongere collega's.
  • We zoeken naar werk dat past, ondere andere op vacaturesites. We kijken naar alle mogelijkheden. We benaderen organisaties die openstaan voor mensen met ervaring.
  • We bouwen het benodigde netwerk uit. Ervaren werknemers komen meestal via een netwerk-contact aan het werk. De mogelijkheden van social media zoals Linkedin worden uitgebreid opgepakt.
  • We ondersteunen bij opstellen van een overzichtelijk CV en een wervende motivatiebrief, waar we ingaan op de vraag die voortkomt uit de vacature.
  • We streven er naar om de kandidaat netwerk en sollicitatiegesprekken te laten voeren met werkgevers. We laten de kandidaten naar buiten toe opereren, bellen, gesprekken voeren en netwerken.
  • We bereiden sollicitatiegesprekken voor, waaronder eventueel kritische vragen.
  • Tijdens het traject rapporteert de coach een keer per kwartaal, schriftelijk en na goedkeuring door de werknemer in verband met de privacy.   

 

Wat houdt een maatwerktraject in?

 Wilt u meer weten over onze werkwijze en tariefstelling? Bekijk de uitgebreide beschrijving. Ieder traject is maatwerk, dus bel ons voor persoonlijk advies. Dan bespreken we met u wat de mogelijkheden zijn.

 

Hoe nu verder?

Wilt u onze referenties zien en kennis maken met uw coach bij u in de regio? Meer informatie vindt u op onze contactpagina. In het vrijblijvende kennismakingsgesprek kunt u aangeven wat u wilt en verwacht. Uw coach stemt uw traject af op uw situatie en begeleidt u graag naar ander werk. 

 

CONTACT

 

In onze gedragscode vindt u onze algemene voorwaarden, privacy- en klachtenreglement.

OVAL (branche-organisatie) gecertificeerd

  • OvalOp klantentevredenheid
  • Op kwaliteit en proces
  • Op vakbekwaamheid

Maak kennis met onze coaches

160126 11Coaches