50+ Carrière

Outplacement & loopbaanbegeleiding

Outplacement voor ervaren werknemers

 

Outplacement of 2de spoor naar een baan voor nu en in de toekomst

160126 11Coaches

Gaat u op zoek naar een andere werkgever, dan zult u met behulp van een van de 25 coaches van 50+ Carrière in een beproefd van-werk-naar-werk traject met vertrouwen de arbeidsmarkt op gaan en aan het werk komen. 50+ carrière is gevestigd op 25 lokaties, dus ook bij u in de regio. Op de contactpagina kunt u doorklikken naar uw regio en krijgt u een beeld van de coaches en hun referenties.

We begeleiden u in een intensief en persoonlijk maatwerktraject. Omdat een onbepaalde tijd contract niet meteen gegeven wordt, werken we met u ook aan uw wendbaarheid en weerbaarheid, zodat u niet alleen aan het werk komt, maar ook aan het werk zult blijven.  

50+ Carrière is dé specialist voor de ervaren werknemer op de arbeidsmarkt. We kennen de arbeidsmarkt en weten hoe u bij werkgevers binnen kunt komen. Onze aanpak is specifiek op u als ervaren werknemer toegesneden. Al honderden, ook ervaren werknemers zijn door 50+ Carrière naar volle tevredenheid (8,4 gemiddeld) naar ander werk begeleid. Door onze aanpak en focus zullen we ook uw traject succesvol afsluiten.

 

Vrijblijvende kennismaking

De grootste kansen op het vinden van werk liggen binnen uw eigen regio. Vandaar dat u eerst kennis maakt met een van onze coaches bij u in de buurt. In het kennismakingsgesprek bespreekt u uw wensen en mogelijkheden en welk resultaat u wilt bereiken. U krijgt een idee over het traject en wat wij kunnen doen. Het gesprek vindt plaats op het kantoor van uw coach.

 

Vier stappen, op uw situatie toegesneden:

 1. Uitgaan van een positief zelfbeeld. 
 2. Focus op de toekomst met een kansrijke zoekrichting. 
 3. Intensieve arbeidsmarktbenadering en netwerken.
 4. Coaching on the job, met als doel aan de slag te blijven bij uw nieuwe werkgever

 

1) Vertrouwen

businessmanNa het kennismakingsgesprek met uw coach en keuze voor 50+ Carrière als bureau gaan we aan de slag. De start is intensief om de afstand tot de arbeidsmarkt niet onnodig groot te laten worden. We werken aan uw vertrouwen, indien nodig. U zet zich actief in. Stap voor stap komt u dichterbij het doel. Uw coach is een professional en geeft u alle ondersteuning die u nodig heeft.

In deze fase kijken we met u naar uw mogelijkheden en halen successen uit het verleden en uw kwaliteiten en werk- en levenservaring naar boven. Dat is de basis om op voort te bouwen. We staan stil bij de perceptie en kracht van leeftijd op de werkvloer en in de maatschappij. Er kunnen bij u innerlijke (soms onbewuste) overtuigingen zijn die belemmerend werken. U leert in positieve zin denken over ervaring en we helpen u er meer kwaliteiten, kracht en wijsheid in te ontdekken. We laten zien waar ervaren werknemers goed in zijn. Ook zult u aangenaam verrast worden over de kracht van uw eigen netwerk. Als het nodig is, besteden we aandacht aan de verwerking van het ontslag en krijgt ook dat een plaats.

 

2) Focus op de toekomst: Zoekrichting

De bepaling van uw zoekrichting is essentieel voor een succesvolle benadering van de arbeidsmarkt.

 • We kijken naar wat u kan, uw competenties en vaardigheden en wat u geleerd heeft. Tevens krijgen we inzicht in waar mogelijke ‘stressfactoren’ kunnen optreden. Dan benoemen we de “loopbaanwaarden”. “Wat wil ik?” en “Wat past bij mij?” en bespreken we de te nemen stappen. Van groot belang is te kijken naar uw motivatie. Wat houdt u bezig, waar krijgt u energie van? De 50+ Carrière werkmap bevat een scala van instrumenten en oefeningen.
 • De zoekrichting is pas compleet als er goed gekeken is naar de arbeidsmarkt. Welke mogelijkheden zijn er voor u? Bijstelling zal nodig zijn als we beter op de vragen uit de markt moeten inspelen.
 • De zoekrichtingsfase eindigt met het opmaken van het persoonlijke zoekprofiel en deze kunnen verwoorden in de 'Elevator Pitch'. Hoe meer focus, hoe beter. 'Breed' de markt ingaan heeft geen zin.

 

3) Arbeidsmarktbenadering en netwerken

Zodra de zoekrichting duidelijk is, starten we met de arbeidsmarktbenadering. Deze fase zal tot resultaat leiden. De begeleiding in deze fase is erop gericht om netwerk- en sollicitatiegesprekken voor te bereiden, te voeren en te evalueren. Ook zal in sessies de presentatievaardigheden versterkt worden.

 • We zoeken niet alleen naar gepubliceerde vacatures. 'Anders' zoeken opent nieuwe mogelijkheden. We benaderen organisaties die openstaan voor mensen met ervaring.
 • We ondersteunen met het opstellen van een overzichtelijk en passend CV, Linkedin-profiel en een wervende motivatiebrief die ingaat op de vacature.

In de huidige arbeidsmarkt is het essentieel dat u zorgt dat relevante mensen u kennen en u een baan 'gunnen'. En dat bereikt u door te netwerken en een actieve benadering van de arbeidsmarkt:

 • We plannen acties om relevante netwerken op te sporen en uit te bouwen.
 • We ondersteunen bij het effectief inzetten van social media zoals Linkedin.

 

4) Coaching on the Job

Indien gewenst houden we met u contact en de vinger aan de pols om uw nieuwe baan te bestendigen.

 

Workshop Netwerken naar werk

netwerken

Social media waaronder Linkedin zijn steeds belangrijker als hulpmiddel, niet alleen voor het vinden van werk, maar ook om aan het werk te blijven.

Organisaties werven werknemers bij voorkeur via-via. Ook uw zoektocht loopt via mensen die u op een baan kunnen attenderen, mits ze u kunnen vinden en weten waar u naar op zoek bent.

Voor een soepel verloop van uw loopbaan kunt u via uw netwerk op Linkedin makkelijk de juiste contacten leggen. Linkedin is uw kaartenbak. U kent meer mensen dan u denkt. En op Linkedin vindt u passende vacatures en de mens achter de vacature.

Theorie en praktijk wisselen elkaar af met oefeningen en het uitwisselen van ervaringen. De workshop van vier uur wordt gegeven door een ervaren trainer van 50+ Carrière aan circa 10 tot 15 deelnemers met de volgende onderwerpen:

 • Het nut van netwerken: waar vind ik mijn contacten en netwerk, hoe moet ik er mee aan de slag en wat levert het mij op? Wat kan het netwerk van mijn contacten voor me betekenen? Hoe voer ik een goed netwerkgesprek?
 • De Elevator Pitch, hoe maak ik duidelijk wat ik zoek?
 • Linkedin, opmaken van duidelijk profiel, vinden en uitbouwen van hoeveelheid contacten en zelf vinden en gevonden worden door het gebruik van de juiste zoekwoorden.

 

Tarief en looptijd van uw traject

 • De kosten van een traject worden bepaald door uw begeleidingsvraag en budget. En iedereen is anders. Daarom is alles wat we doen maatwerk.
 • Voorkom BTW en extra loonbelasting: Als u besluit uw transitievergoeding aan uzelf uit te laten keren om vervolgens later te beslissen over een van-werk-naar-werk traject, doet u uzelf te kort. U betaalt een hoog percentage loonbelasting over uw transitievergoeding. En uw werkgever kan de 21% BTW verrekenen. U niet. 
 • Facturering geschiedt bij aanvang van het traject.
 • De looptijd van een traject varieert van 3 tot 6 maanden.  

 

Re-integratie 2de spoor

50+ Carrrière heeft experts op het gebied van re-integratie 2de spoor begeleiding. Zij helpen u naar ander werk en opereren binnen het kader van de Wt Verbetering Poortwachter. Wilt u meer weten over re-integratie 2de spoor en onze werkwijze? Bekijk onze aanpak voor 2de spoor.

 

Hoe nu verder?

Ieder traject is maatwerk, dus bel ons voor een kennismaking en persoonlijk advies. Onze contactgegevens vindt u op de contactpagina.

 

CONTACT