50+ Carrière

Outplacement & loopbaanbegeleiding

Amsterdam - Nico Ridder

nicoridder

Deze wet vraagt om professioneel advies

Mr. Nico Ridder

De WWZ

De wet Werk en Zekerheid met het nieuwe ontslagrecht is op 1 januari 2015 (gefaseerd) in werking getreden. Er is inmiddels veel veranderd op arbeidsrechtelijk terrein.

De ontslagroutes veranderen per 1 juli 2015. Economisch ontslag gaat via het UWV, ontslag vanwege niet goed functioneren gaat via de kantonrechter. En hoger beroep wordt mogelijk. Iedere werknemer krijgt vanaf twee jaar dienstverband een transitievergoeding mee bij onvrijwillig vertrek.

Er komt een nieuwe ketenregeling per 1 juli 2015. Dat wil zeggen dat straks in een periode van twee jaar drie maal een contract voor bepaalde tijd kan worden aangeboden, met een onderbrekingsperiode van maximaal 6 maanden.

Juridische helpdesk

 phone icon Bel: 020 - 6731582

Werknemers met problemen op het werk, dreigend ontslag of uitkeringsperikelen, kunnen advies en coaching krijgen. In een eerste (telefoon)gesprek wordt vaak al veel duidelijk over de strategie die gevoerd kan worden bij dreigend ontslag of andere problemen op het werk. We bespreken met u de mogelijkheden en onmogelijkheden van verdere juridische stappen of het bereiken van overeenstemming met uw werkgever in lopende of dreigende geschillen. Ook met vragen over een uitkering WW of WIA kunt u bij ons terecht.

Werknemers die vanuit de WW, of vanuit een dienstbetrekking als zelfstandige willen beginnen, adviseren we over de gevolgen voor de WW. Veel mensen weten niet dat je als zelfstandige een vrijwillige verzekering tegen ziekte, arbeidsongeschiktheid en ook werkloosheid, kunt afsluiten bij het UWV. We kunnen u daarover adviseren.

Voor een uitgebreid adviesgesprek kunt u meestal binnen twee dagen bij ons terecht, ook buiten de normale kantooruren. Advies op afstand, middels e-mail en telefoon behoort ook tot de mogelijkheden. Doorgaans vergoedt de werkgever de kosten van juridisch advies.

Werkgevers: u kunt bij ons terecht voor ontslagzaken en re-integratie actviteiten, aanvragen ontslagvergunningen bij het UWV Werkbedrijf, ontbindingszaken bij de kantonrechter en vastellingsovereenkomsten met de werknemer.

Bel ons met uw vraag, dan hoort u wat we voor u kunnen doen. Wilt u vrijblijvend advies over outplacement?


Laat ons u bellen op een tijdstip dat het u schikt.

Uw naam:*
Uw telefoonnummer:*
Uw e-mailadres:*
Wanneer wilt u gebeld worden?*
Voer de weergegeven tekens in: